Hæklet Kay Bojesen Fugl

Hæklet Kay Bojesen Fugl

Vil dine venner elske det? Del her
 • 30
 •  
 • 3.2K
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
  3.2K
  Shares
Hæklet Kay Bojesen Fugl

Kay Bojesen blev født i 1886 i København og var sølvsmed og designer. Han er mest kendt for hans skønne figurer i træ, men legetøjet kom først senere i hans karriere. Hans største design bedrift var bestikserien Grand Prix som vand førstepræmien ved Triennalen i Milano i 1951 (se det her: www.imerco.dk/kay-bojesen) og blev i 1952 Kongelig Hofleverandør.

Kay Bojesen skabte i 1950’erne den flotte sangfugl (du kan se den på samme link som bestikket ovenfor), men de blev faktisk aldrig sat i produktion. Dette skete først i 2012 udfra gamle familiefotos.

I 1991 overtager Rosendahl rettighederne til Kay Bojesen figurerne (rettighederne til bestikket har hans barnebarn Sus Bojesen).

I de sidste par år har det været meget populært at hækle de smukke figurer, men i starten var Rosendahl ude med et totalt forbud på dette.

De gav til sidst efter for den store interesse med et krav: det er totalt forbudt at tjene penge på det!! Du må altså hjertens gerne hækle figurerne, udvikle nye opskrifter osv. Men du må aldrig tjene en krone på det!

Du må altså ikke sælge opskrifter og færdighæklede dyr. Heller ikke til din nabo eller moster – hvis hun meget gerne vil have en kan du jo lære hende at hækle og så kan I have nogle gode hæklestunder sammen i stedetfor.

Garn

I princippet hvilket som helst garn. Men amigurumi bliver næsten altid hæklet i 100 % ren bomuld fordi det giver det “reneste” udseende. Uld og akryl giver oftest en lidt “fluffy” udtryk.

Mayflower Cotton 8/4 er altid et godt bud. Det er nemlig i høj kvalitet.

Rito.dk har Mayflower Cotton 8/4. Rito plejer at være billigst med Mayflower Cotton 8/4.

www.rito.dk/mayflowercotton

Mayflower Cotton 8/4 laves også i en økologisk udgave hvis man er til det:

www.rito.dk/mayflowerorganic

Hæklenål

Den nål der passer til garnet. Dog anbefaler vi altid at gå en halv eller hel størrelse ned i amigurumi – så kan fyldet ikke ses gennem hullerne. Til bomuld 8/4 passer størrelse 2,5 mm godt.

Andet

Der er brugt filt (og tekstil lim) til øjnene på billedet.
Noget stift (piberenser, tændstik, ståltråd) til benene.

En garnnål til at sy (eller montere som det hedder på amigurumi sprog) dele sammen. Clover har lavet nogle fantastiske med krum spids der gør det lettere at fange maskerne: www.rito.dk/clover-stoppenaal

Bamsefyld

www.rito.dk/fyld-til-bamser

Men vi har et godt tip: Den absolut billigste pude hos IKEA hedder Slån og koster 12 kr (pr. 4. februar 2018). Pudens fyld er polyester og kan fint bruges som bamsefyld.

Sværhedsgrad

Middel

Du skal kunne:

Magisk ring
Fastmaske
Udtagning
Indtagning
Hækl i bagerste maskeled

Opskrift

Det den dygtige designer hos Lityfa der har hæklet Kay Bojesen fugl. Opskriften kan findes her: http://lityfa.dk/haeklet-kay-bojesen-fugl/

 

Hvis du vil have flere danske hækleopskrifter så tilmeld dig vores nyhedsbrev eller følg os på Facebook og Pinterest.

Følg Danske Hækleopskrifter

Indlægget kan indeholde affiliat links – se mere her

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.